Regels Verkoop: chemicaliën

Chemicaliën over? Goede tips voor stoffen? Dit forum kan je gebruiken om andere mensen in te lichten.
Locked
User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1985
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Regels Verkoop: chemicaliën

Post by Wouter » 17 Jun 2009, 00:05

In de subforums "Verkoop: chemicaliën" en "Gezocht: chemicaliën" gelden er vrij strikte regels. Alhoewel het niet verboden is om in chemicaliën te handelen, zijn er flink wat stoffen die bij wet worden gereguleerd in de verkoop. Hierbij richt de regulatie zich voornamelijk op drugs-, explosief- en gifgerelateerde stoffen. Om aandacht van de Nederlandse en Belgische staat (of de EU) te vermijden zullen we ook hier regels moeten handhaven. Dus zijn er bepaalde stoffen niet toegestaan om te verkopen (Zie lijst).


Verboden stoffen
Er is een algemene lijst met stoffen die niet verhandeld mogen worden op dit forum, zie de lijst hier.


Voor de verkopers
Vertrouwen
Verhandel je chemicaliën niet zomaar aan alle mensen, sommige leden zullen niet of minder verstandig met bepaalde chemicaliën om kunnen gaan. Ook al ben je niet verantwoordelijk voor wat anderen met je stoffen zullen doen, denk er wel aan dat je eventuele ongelukken kan voorkomen. Daarom vragen we je goed na te denken aan wie je je stoffen verkoopt. Zo kunnen we voor iedereen de hobby veilig en leuk houden.

Persoonlijke gegevens
Zorg ervoor dat je persoonlijke gegevens niet open en bloot op straat komen te liggen. Zet dus niet je e-mailadres, telefoonnummer, adres, bankrekeningnummer etc. vrij op het forum. Dit kan kwaadwillenden ertoe aanzetten hier misbruik van te maken.

Onderwerpinhoud
Bij voorkeur worden stoffen per onderwerp uniek aangemaakt, als is een opsomming niet verboden. Het voordeel van afzonderlijke onderwerpen is dat een onderwerp gesloten kan worden zodra de stof volledig verhandeld is. Zo vallen deze onderwerpen weg en blijven de recente onderwerpen bovenaan de lijst. De volgende code moet in je verkoopbericht per stof gebruikt worden:

Code: Select all

[b]Naam stof[/b]
Natriumchloride, keukenzout, NaCl

[b]Hoeveelheid[/b]
5000 kg

[b]Prijs per hoeveelheid[/b]
€5,- per 10 kg

[b]Verzending[/b]
Per vrachtwagen desnoods, kosten koper

[b]Opmerkingen[/b]
Zwaar verontreinigd met andere chlorides

Voor de kopers
Vertrouwen
Vertrouw niet alle verkopers, lang niet iedereen heeft het beste voor voor de verkopers. Geef dus niet zomaar je gegevens weg om te voorkomen dat iemand hier misbruik van maakt. Indien er iets fout gaat bij een transactie kan er weinig gebeuren buiten een sanctie op dit forum. Probeer wel zo open mogelijk te zijn op het forum, zodat andere mensen hier profijt van kunnen hebben.

PM of openbaar bericht?
Let erop dat het kopen van chemicaliën niet altijd zo fijn is om openbaar te maken aan de wereld, daarom kan een persoonlijk bericht uitkomst bieden. Daarentegen kan er natuurlijk ook in het aanbiedingsonderwerp worden gepraat over de toepassing van de stof, wat wel duidelijkheid verschaft. Afhandeling van betaling, versturen en andere persoonlijke contacten worden ten zeerste aangeraden per persoonlijk bericht of e-mail op te lossen. Zo voorkom je dat je e-mailadres of andere gegevens vrij verkrijgbaar zijn.

Benodigdheid en veiligheid
Bedenk goed of je de stof wel echt nodig hebt en of je deze wel veilig kan hanteren. Sommige chemicaliën zijn echt gevaarlijk voor de persoonlijke gezondheid en hebben mogelijk speciale opslag nodig (bijv. voortdurende afzuiging, hoge druk, diepe koeling etc.). Breng jezelf en anderen niet in gevaar en koop alleen stoffen waarvan je weet dat je deze kan hanteren.
Organisch chemicus

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest