Hinmeijer Chemie

Chemicaliën over? Goede tips voor stoffen? Dit forum kan je gebruiken om andere mensen in te lichten.
Hinmeijer
Elektron
Posts: 7
Joined: 20 Jun 2011, 22:07

Hinmeijer Chemie

Post by Hinmeijer » 20 Jun 2011, 22:13

Goedendag heren en dames van het forum,

Sinds een paar weken heb ik met een collega een bedrijf opgericht dat zich specialliseerd in het verkopen van oplosmiddelen.
Dus als u interesse mocht hebben neem gerust een kijkje :)
De meeste producten zijn direct uit voorraad leverbaar.
Ook richten wij ons op het verspreiden van informatie en inlichtingen over scheikunde, aangezien dit vaak het ondergeschoven kindje is op (middelbare)scholen.
Dus mocht u vragen of suggesties hebben dan vernemen wij die graag.

Met vriendelijke groet,
Hinmeijer chemie V.o.f.

User avatar
Z4x
Germanium
Posts: 1602
Joined: 03 Aug 2009, 15:29
Chemistry interests: Overall
Location: Grunn

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Z4x » 21 Jun 2011, 11:16

Ik ben wel benieuwd wat je verkoopkanalen zijn. Ik hoop niet alleen via de website, die ziet er namelijk een beetje amateuristisch uit, hij is tenminste wel heel erg kleurrijk. :)
De kunst is om te blijven oefenen, oefenen en oefenen...

Hinmeijer
Elektron
Posts: 7
Joined: 20 Jun 2011, 22:07

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Hinmeijer » 21 Jun 2011, 13:09

Ben nog druk in de weer met de site, heb hem zelf moeten ontwikkelen aangezien ik geen tijd had om het te laten doen ( moest snel gebeuren )
Als je een oplosmiddel zoekt die niet op de site vermeld staat kunt u altijd een email versturen :)

User avatar
Labstuff
Boor
Posts: 113
Joined: 12 Apr 2009, 11:43

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Labstuff » 21 Jun 2011, 14:33

Een synthese voor Nitrocellulose op je site zetten lijkt me niet handig.
Tenzij je vragen wil gaan beantwoorden aan diverse overheids-instanties. (die zeggen waar rook is is vuur)

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1301
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Hinmeijer Chemie

Post by woelen » 21 Jun 2011, 15:38

Op zich een leuk initiatief, maar houd het vooral zakelijk. Gewoon een neutrale lijst van stoffen aanbieden op alfabetische volgorde en niet bepaalde "coole" stoffen er uit lichten. Bied kleine hoeveelheden aan als dat mogelijk is, dan heb je meer kans dat mensen gaan bestellen. Bij veel leveranciers kun je alleen maar minimaal liters of kilos afnemen en dat is bijna altijd te veel voor mensen die de stoffen willen gebruiken voor experimenten op kleine schaal.

Ik zou zaken als syntheses, experimenten e.d. onder een aparte link in een eigen deel van de website zetten. Hier mag best een wat spectaculairder experiment tussen, maar ik zou geen syntheses presenteren van stoffen, welke gebruikt kunnen worden als explosief of voor constructie van explosieven. Op die manier is het net of je het KNAL PATS BOEM volk wilt gaan supporten als leverancier en die naam wil je echt niet hebben.
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

Hinmeijer
Elektron
Posts: 7
Joined: 20 Jun 2011, 22:07

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Hinmeijer » 21 Jun 2011, 15:45

Ben het eens met woelen dat af en toe een wat meer spectaculair experiment geen kwaad kan.
Wat betreft kleinere hoeveelheden, die prijzen heb ik al klaar, moet alleen nog op de site verwerkt worden.
De lijst op zich blijft ook vrij neutraal, uiteindelijk willen we ook de wat meer ''exotische'' oplosmiddelen gaan aanbieden.

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1301
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Hinmeijer Chemie

Post by woelen » 21 Jun 2011, 21:30

Je hebt nu alleen de synthese van nitrocellulose op je site staan en dan ook nog eens een link naar een (mogelijkerwijs vluchtig) filmpje op YouTube. Dat zou ik niet doen. Zorg eerst voor een leuke set aan syntheses, welke je gewoon als tekst beschrijft en dan als links opneemt in je website en ook host op je website. Dan kun je best ook een synthese van nitrocellulose opnemen als 1 van de vele syntheses. Nu komt het toch allemaal wat kewl over, met die ene synthese van toch wel een wat kewl-achtige stof. Nogmaals, probeer het zakelijk te houden. Misschien een beetje saai, maar het werkt wel in de praktijk en het geeft ook minder aanleiding tot lastige vragen van allerlei officiele 3- of 4-letter instanties.

Sowieso vind ik dat je eerst voldoende 'body' moet hebben om een shopping website te maken. Je hebt nu maar 11 oplosmiddelen en 3 zuren op je site staan en slechts 1 synthese. Ik zou eerder denken aan pakweg 20 oplosmiddelen, een stuk of 10 zuren, enkele tientallen vaste stoffen (en ook heel gewone als Na2SO4, MgSO4, KBr, NaBr en wat transitiemetaalzouten) en een setje van 10 syntheses of zo. Als je de site op die manier hebt opgezet dan bied je echt wat. Vanuit zo'n basis kun je dan verder uitbreiden.

Zelf heb ik ook een website (zie link onderaan mijn berichten). Dit is geen website voor verkoop van stoffen, maar een algemene website op gebied van o.a. amateurchemie. Ik heb deze website eerst offline ontwikkeld in 2005, totdat ik al een vrij grote set van experimenten had en een leuke set van fotos van stoffen en vele paginas met tekst. Toen heb ik in eens de hele site online gezet en vanaf dag 1 was er al een flinke hoeveelheid materiaal op de site. Sindsdien is er zeker nog twee keer zo veel bijgekomen, maar zelfs met 1/3 van de grootte van de huidige site heb je toch al een leuke set van materiaal online staan. Mijn ervaring is dat veel mensen te snel online willen. Ik heb sindsdien al bijna 10 pogingen gezien van mensen om ook een chemiewebsite op te zetten. Ze begonnen met 5 experimenten of zo, die op zich heel aardig waren, maar uiteindelijk werd het niet doorgezet. Je moet echt vanaf dag 1 een bepaalde omvang neerzetten.
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

User avatar
Ragbips
Natrium
Posts: 305
Joined: 07 May 2010, 17:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groningen

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Ragbips » 22 Jun 2011, 13:54

Misschien met het verstrekken van 1,4-butaandiol aan jan en alleman een beetje uitkijken. Het wordt nogal eens misbruikt als legaal alternatief voor GHB, omdat een deel van zijn metabolieten GHB is.

User avatar
Labstuff
Boor
Posts: 113
Joined: 12 Apr 2009, 11:43

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Labstuff » 23 Jun 2011, 12:32

Verwacht ook binnen nu en een jaar bezoek van de Douane en/of KLPD die je gaan wijzen op wat wel en niet mag en wat verdacht is.
Die zullen ook ongetwijfeld vragen stellen als er stoffen verkocht worden die voor bepaalde doelen gebruikt kunnen worden.
En mijn advies is om goed te kijken wat iemand koopt, er zijn heel veel criminelen die op allerlij slinkse manieren stoffen proberen te bestellen, vooral in het begin zullen ze je uitproberen en soms met cash voor je deur staan, trap daar niet in, want JIJ bent de klos omdat je hulp/gelegenheid biedt. Probeer ook te vermijden dat een of andere grapjas je gaat vermelden op een pyro of drugs forum, want dat wil je niet als bedrijf.
Lastig om dat allemaal in de gaten te houden, kost veel tijd en moeite, vergelijk het met het bestrijden van kakkerlakken, als je ze hebt zijn ze lastig te verwijderen.

Hinmeijer
Elektron
Posts: 7
Joined: 20 Jun 2011, 22:07

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Hinmeijer » 23 Jun 2011, 16:06

Douane hebben wij al over de vloer gehad,
die had een onderzoek gedaan en we zijn er positief uitgekomen.
Als je alleen al een jerrycan aceton hebt komen ze al een kijkje nemen :).
maar was niks aan de hand

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1301
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Hinmeijer Chemie

Post by woelen » 05 Jul 2012, 20:50

Da's al weer een tijdje geleden dat dit nieuwe bedrijf er is. Ondertussen is de site aanzienlijk veranderd en nu heb ik maar eens een order geplaatst van twee niet al te verdachte stoffen (bleekwater 15% en natriumfosfiet) die toch wel interessant zijn voor experimenten met anorganische chemie (fosfiet vormt voor zover ik begrepen heb met verschillende metaalionen interessante complexen of neerslagen en is daarnaast ook een redelijke reductor, hoewel niet zo goed als sulfiet). Als deze order soepel verloopt, dan zal ik vast wel eens vaker iets bestellen. Er staan veel interessante stoffen op, die ergens anders niet te vinden zijn. Mooi dat er nu nog een leverancier is die aan particulieren levert in kleine hoeveelheden.

Ik was ook wel een beetje verbaasd over sommige van de stoffen op de site van Hinmeijer:
- fosforpentachloride
- forfostrichloride
- thionylchloride
- fosforylchloride
- thiofosforylchloride
- oxalylchloride
- dichlooracetylchloride (zit dicht tegen difosgeen aan!)
Dit zijn niet bepaald lieve stofjes en ik zou als leverancier ook wel graag willen weten wat voor klant het is die dit soort spul bestelt. Het zijn heel interessante stoffen, maar je kunt er ook een hele hoop narigheid mee veroorzaken, zowel voor jezelf als voor anderen.

Misschien een tip voor de site: Als het inderdaad zo is dat je klanten hoofdzakelijk particulieren zijn in de hobbysfeer, dan zou ik naast de complete lijst van chemicalien een subset aanbieden met de meer gangbare stoffen. Denk hierbij aan de zuren als H2SO4, HNO3, HCl, azijnzuur, appelzuur, citroenzuur e.d. en basen als carbonaten, hydroxides, ammonia en daarnaast een flinke reeks zouten (zouten van allerlei metalen, enkele oxidatoren als nitriet, nitraat, chloraat, chloriet, hypochloriet, bromaat, jodaat, enkele reductoren als sulfiet, oxalaat, formiaat, fosfiet, hypofosfiet en bulk materiaal als KCl, Na3PO4, Na2SO4, K2SO4, aluin, wat leuk is voor kristallen, electrolyseproeven e.d.). Daarnaast nog wat stoffen als KBr, KI, KSCN, NH4Cl, (NH4)2SO4 e.d. Tenslotte een aantal gangbare oplosmiddelen, zoals aceton, ether, alcohol, wasbenzines, MEK, dichloormethaan en misschien ook nog THF. Met chloraten en nitraten zit je alleen wel weer met de typische kewls, die willen knallen. Daar moet je ook weer op letten, dus ik zou KNO3, NaNO3 en KClO3 niet al te prominent op de site aanbieden.

Ik heb nu moeten 'waden' door een enorme lijst van stoffen, waarvan driekwart echt niet interessant is voor de gemiddelde hobbychemicus (allerlei heel erg ingewikkelde organische stoffen, waarvan de meesten ook nog eens onbetaalbaar zijn voor mij).
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1985
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Wouter » 05 Jul 2012, 21:24

Ik was helemaal vergeten dat dit onderwerp bestond!
Ook ik moet zeggen dat ik sommige verbindingen bijna eng vind voor de openbaarheid: flink wat intermediairen voor de pyrotechniek, explosieven en drugs. Klantregistratie lijkt mij een must. Ik merk dat veel structuren ofwel van Google ofwel van Wikipedia zijn geplukt. Ze kloppen vaak niet en komen m.i. niet erg serieus over.

Ik ben het oneens met woelen dat de prijzen erg hoog liggen; ik vind de prijzen zelfs erg meevallen, maar aan de andere kant heb ik slecht vergelijkingsmateriaal.
Organisch chemicus

User avatar
Reap
Argon
Posts: 681
Joined: 15 Sep 2011, 16:03
Chemistry interests: Inorganic
Location: Regio Eindhoven

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Reap » 05 Jul 2012, 22:00

Kookpuntbenzines zijn gewoon petroleumdestillaten neem ik aan?

Ik vind die K fotos erg mooi! Kan je goed de blauwe kleur zien!

Hinmeijer
Elektron
Posts: 7
Joined: 20 Jun 2011, 22:07

Re: Hinmeijer Chemie

Post by Hinmeijer » 05 Jul 2012, 22:47

Geachte heren/dames,

Graag wil ik even een toelichting geven op onderstaande post(s):
In eerste instantie is het onze doelstelling geweest om inderdaad de markt aantrekkelijker en opener te maken voor de particulieren en kleine bedrijven en deze te voorzien van de benodigdheden.
Echter is de animo vanuit het bedrijfsleven tot op heden velen malen groter dan verwacht, en ondertussen is onze grootste afzet dan ook richting bedrijven/scholen.
Wij hebben reeds bestellingen geleverd aan Technische Universiteit Delft, De Nederlandsche bank en Akzo Nobel.
Ook hebben wij mogen leveren aan SCK•CEN, wat het studiecentrum voor kernenergie in Belgie is.
Dit is dan dus ook gelijk de reden dat wij de stoffen,zoals genoemd door Dhr. Woelen, in ons assortiment hebben.
Uiteraard leveren wij ook aan particulieren, en zullen dit van zelfsprekend ook blijven doen.
Met name omdat wij vinden dat scheikunde, over het algemeen, het ondergeschoven kindje is in de huidige cultuur.

Wel houden wij altijd het recht om bepaalde stoffen niet te leveren aan een particuliere afnemer. Indien wij van mening zijn dat omgang met bepaalde stoffen door particulieren niet zonder risico is, leveren wij deze dus ook niet.
Al onze klanten worden geregistreerd via onze website, wat natuurlijk ook geld voor ons assortiment en voorraad.
Ook voldoet Hinmeijer Chemie aan alle eisen voor wat betreft de opslag van gevaarlijke stoffen, en hebben hier alle benodigde vergunningen voor.
Wij staan altijd klaar voor onze klanten, zakelijk of particulier, klein of groot.

Ik hoop dat dit jullie een beetje gerust stelt, mochten er desondanks nog vragen zijn kunnen jullie ons altijd bereiken via onze contact gegevens via de website. Ook zijn wij (bijna) altijd telefonisch bereikbaar.

Fijne avond nog!

Met vriendelijke groet,

Hinmeijer Chemie V.O.F.

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1301
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Hinmeijer Chemie

Post by woelen » 06 Jul 2012, 08:49

Leuk dat je ook veel zakelijke klanten hebt. Dat geeft je bedrijf meer body.

Met mijn vorige post waarin ik stoffen als fosforpentachloride noemde wil ik niet zeggen dat je die stoffen helemaal niet aan particulieren zou moeten leveren, maar als je ze levert, dan moet je er wel zeker van zijn dat de persoon die ze afneemt weet waar die mee bezig is. Oftewel, voor bepaalde stoffen moet je je klanten in ieder geval zo goed kennen dat je ze vertrouwt in de omgang met die stoffen. Er hoeft nl. maar 1 keer iets echt mis te gaan en dan is het feest voor jouw bedrijf voorbij en voor iedereen die plezier heeft aan de aanwezigheid van jouw bedrijf.

@Wouter: Ik gaf niet aan dat ik de stoffen op de site van Hinmeijer erg duur vind, ik gaf alleen maar aan dat veel van die specialistische organische stoffen voor mij als hobbyist onbetaalbaar zijn. Dat zegt dus niks over het bedrijf Hinmeijer, maar dat zegt meer over de aard van die stoffen en over de aard van mijn portemonnee ;-)
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest