Regels Gezocht: chemicaliën

Bij het zoeken naar specifieke chemicaliën kan het soms erg moeilijk worden om een goede bron te vinden. Mensen kunnen je in dit forum helpen de juiste bronnen te vinden of je een aanbieding doen.
Post Reply
User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1989
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Regels Gezocht: chemicaliën

Post by Wouter » 25 May 2009, 00:31

In de subforums "Verkoop: chemicaliën" en "Gezocht: chemicaliën" gelden er vrij strikte regels. Alhoewel het niet verboden is om in chemicaliën te handelen, zijn er flink wat stoffen die bij wet worden gereguleerd in de verkoop. Hierbij richt de regulatie zich voornamelijk op drugs-, explosief- en gifgerelateerde stoffen. Om aandacht van de Nederlandse en Belgische staat (of de EU) te vermijden zullen we ook hier regels moeten handhaven. Dus zijn er bepaalde stoffen niet toegestaan om te verkopen (Zie lijst).


Verboden stoffen
Er is een algemene lijst met stoffen die niet verhandeld mogen worden op dit forum, zie de lijst hier.


Vertrouwen
Het is voor leden met weinig ervaring wellicht wat minder gemakkelijk om een goede bron te verkrijgen. Dit komt omdat veel bronnen erg gevoelig zijn voor misbruikers. Om te voorkomen dat deze (tamelijk belangrijke) bronnen verloren raken, moeten de gebruikers er goed op letten aan wie ze de bronnen vrijgeven. Leden die hier om (exotische) chemicaliën vragen maar voor de rest geen goede onderbouwing of achtergrond hebben, zullen dus naar waarschijnlijkheid niet zomaar aan een goede bron komen.
Vertrouwen is natuurlijk op te bouwen door goede berichten op het forum te plaatsen en een goede onderbouwing bij je gezochte stof te zetten.

Helpen van leden
Het is niet de bedoeling om mensen direct in argwaan te trekken. Het kan echter nooit kwaad om door te vragen wat de intenties van een lid zijn, of waarom hij een bepaalde hoeveelheid nodig heeft etc. Je kan ook tips geven om te zoeken of meer informatie over de stof te geven. Hele nieuwe discussies over de stof kan je beter naar een nieuw onderwerp in de daarvoor bestemde forums verplaatsen.
Zet NOOIT een gevoelige bron zomaar in een topic. Alles is zichtbaar, ook voor niet-leden en kan dus ook door mensen met (te) weinig kennis gelezen worden. Door een bron per persoonlijk bericht (PM) te geven vermijd je dit probleem en help je de topicstarter ook. Vermeld in het onderwerp wel dat je een PM verstuurd hebt met een bron, zo voorkom je dat iemand teveel berichten krijgt. Indien de bron niet goed is naar het idee van de topicstarter kan die dat uiteraard vermelden in het onderwerp.

Dubbele stoffen aanvragen
Als een stof al eens is aangevraagd, is het natuurlijk niet nodig om nog een nieuw onderwerp te maken. Je kan je aanvraag (volgens de standaardvorm als onderaan dit bericht) gewoon in het bestaande topic plaatsen. Sommige stoffen zijn zelfs zodanig gangbaar dat je niet eens een bericht hoeft te plaatsen en naar links in het topic kan zoeken. Gebruik dus goed de zoekfunctie van het forum, zodat geen dubbele onderwerpen ontstaan.


Verboden stoffen
Er is een algemene lijst met stoffen die niet verhandeld mogen worden op dit forum, zie de lijst hier.


Standaardvorm startbericht
De volgende code moet gebruikt worden:

Code: Select all

[b]Naam stof[/b]
Natriumchloride, keukenzout, NaCl

[b]Hoeveelheid[/b]
1 kg

[b]Doel van gebruik van stof[/b]
Te gebruiken om een zoutoplossing te maken, zodat een organische laag kan worden gewassen. Meerdere experimenten mogelijk.

[b]Opmerkingen[/b]
Ik weet dat de stof gevaarlijk noch speciaal is, maar ik moest toch een voorbeeld nemen :P 
Organisch chemicus

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests