Page 1 of 1

Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 14:38
by Nisei
Naam stof
Natriumacetaat C2H3NaO2

Hoeveelheid
1 kg

Doel van gebruik van stof
Het effect van Hot Ice demonstreren

Opmerkingen
Weet iemand een adres hier in NL waar de Natriumacetaat redelijk geprijsd is?
Ik kan het wel uit Engeland halen voor zo'n €4 per kilo maar als het daar voor die prijs kan moet dat hier toch ook kunnen?
Alvast bedankt.

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 15:03
by Wouter
4 euro per kilo vind ik heel acceptabel. Wat zijn de verzendkosten? Meestal zijn die niet zo heel denderend hoog uit het VK.

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 15:08
by Nisei
Totaal incl. verzendkosten is zo'n €12
Het gaat me niet zozeer om het feit dat ik het nog voordeliger wil hebben (dit is een mooie totaalprijs) maar dat het toch zot is dat je iets voordeliger uit Engeland kan laten overvliegen dan dat je het hier lokaal koopt.

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 20:30
by Wouter
Het moet toch ergens vandaan komen, natuurlijk. Importeurs zullen ook een hoeveelheid vervoerskosten moeten betalen. Daarnaast hebben die ook nog een winstmarge.

Vergeet overigens niet de chemische zuiverheid. Heb je een linkje van de bron (eBay ed. mag je plaatsen)?

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 22:50
by Nisei
Uiteraard moet het "ergens" vandaan komen. Het valt me alleen op dat chemicaliën hier in Nederland over het algemeen erg duur zijn vergeleken met de omringende landen. Er wordt vaak gelijk naar zuiverheid verwezen maar dat speelt lang niet altijd een rol.
De eBay verkoper waar ik over sprak is de volgende:
Natriumacetaat

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 23:15
by Wouter
Mwah, zuiverheid is natuurlijk wel een graadmeter voor hoe goed je experimenten kan doen. 5% verontreiniging kan de oplosbaarheid en kristallisatie van het natriumacetaat erg in de weg zitten. De bron ziet er goed betrouwbaar uit, maar wel hoge verzendkosten, helaas. Mogelijk hebben andere mensen wel een goed idee voor natriumacetaat.

Re: Natriumacetaat

Posted: 13 Dec 2009, 23:22
by Nisei
Nou die verzendkosten vind ik nog wel meevallen hoor. Dit is wel een kilo wat met luchtpost wordt verzonden. TNT Nederland durft €6,75 voor binnenlandse pakketjes te vragen voor alles wat niet door de brievenbus past, ook al weegt het maar 1 gram!