Vloeibaar bacterie transportmedium

Alle overige niet-beschreven wetenschappen. Als je niet weet waar je vraag of onderwerp geplaatst wordt, dan biedt dit subforum de uitkomst.
Post Reply
User avatar
Reap
Argon
Posts: 681
Joined: 15 Sep 2011, 16:03
Chemistry interests: Inorganic
Location: Regio Eindhoven

Vloeibaar bacterie transportmedium

Post by Reap » 13 Nov 2011, 22:33

NaCl, KCl, CaCl2, MgCl2, KH2PO4, Na2HPO4, C2H3NaO3S zit er in een vloeibaar transport medium voor bacteriën.
Het is de bedoeling dat de bacterien niet vermenigvuldigen.


NaCl zal wel gewoon voor de zoutwaarde zijn. (osmotische waarde)
Zelfde geld voor KCl.
CaCl2 verrasste me, neemt veel water op.
MgCl2 dacht ik hetzelfde.
KH2PO4 zwak zuur, voor de pH (bufferwerking?)
Na2HPO4 zwak zuur, voor de pH (bufferwerking met KH2PO4?)

Ik kon maar zeer weinig nuttige info vinden over C2H3NaO3S.
natrium etheensulfonaat.

Ik heb ook geen idee wat dit stofje doet, bufferen?

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1963
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Vloeibaar bacterie transportmedium

Post by Wouter » 13 Nov 2011, 22:53

Wat bedoel je precies met je bericht?
Organisch chemicus

User avatar
Reap
Argon
Posts: 681
Joined: 15 Sep 2011, 16:03
Chemistry interests: Inorganic
Location: Regio Eindhoven

Re: Vloeibaar bacterie transportmedium

Post by Reap » 14 Nov 2011, 00:06

Ik probeer uit te zoeken wat elke component in het medium voor taak heeft, de functie.
ik ken alleen die stof: natrium ethaansulfonaat niet, ook niks dat er op lijkt.

Dus ik zat te hopen of iemand iets van deze stof weet of mij in de goeie richting weet te sturen.
Of dat iemand die toevallig iets van biochemie weet, mij kan vertellen dat ik het fout heb om reden A, B, C.

User avatar
woelen
IJzer
Posts: 1271
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Vloeibaar bacterie transportmedium

Post by woelen » 14 Nov 2011, 11:37

Natriumetheensulfonaat is een stof welke gemakkelijk polymeriseert terwijl het in waterige oplossing is. Deze polymerisatie wordt versneld onder invloed van UV-licht en door aanwezigheid van peroxides, welke als polymerisate initiator dienst kunnen doen. Er kunnen lange ketens ontstaan met molecuulgewichten van meer dan 100000.

Het lijkt mij dat al andere zouten er voor zorgen dat de osmotische waarde goed is en dat er enige voedingsstoffen zijn voor de bacterien. Het natriumetheensulfonaat vormt zeer lange ketens en deze ketens zouden er voor kunnen zorgen dat de bacterien a.h.w. ingesloten worden in een kleine ruimte zodat ze zich niet kunnen delen, zonder dat ze in elkaar gedrukt worden, terwijl ze wel de voedingsstoffen en juiste osmotische waarden ervaren.

Dit is iets wat ik zelf bedenk, maar het lijkt me wel het meest voor de hand liggend. Op internet kan ik inderdaad ook weinig info vinden.
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest