Studie of werk

Voor al het ong'looflijk slap gelul.
Post Reply
User avatar
Pyrochemistry
Zwavel
Posts: 547
Joined: 09 Feb 2009, 17:23
Chemistry interests: Organic
Location: Randstedelijk en toch landelijk gelegen.

Studie of werk

Post by Pyrochemistry » 23 Aug 2012, 13:26

De schoolvakanties lopen ten einde, voor mij reden om boeken te bestellen en mijn stress en agressie te uiten op DigiD codes en Studielink.

Nu studeer ik nog maar waar verdienen, of willen jullie later de kost verdienen?

Ik zal maar aftrappen;

In Januari dit jaar heb ik met mijn stage mijn MBO afgerond en heb ik mijn MLO chemisch-fysisch analist niveau 4 diploma binnen. Het half jaar daarna heb ik een doorstroomtraject gevolgd op het HBO om zo mijn bachelorpropedeuse te halen, dit is gelukt met leuke resultaten. Nu ga ik verder op het HLO om mijn bachelor te halen. Ik wil afstuderen met organische synthese als specialisme. Alleen als dit heel goed zou gaan lukken, zit ik er over na te denken om dan misschien een MSc graad proberen te halen op de universiteit. Als ik klaar ben zou ik graag in de commerciële sector of bij een onderzoeksinstelling aan de slag gaan, ook het onderwijs klinkt erg interessant.
Will it work? You only know after the experiment!

Student (M.Sc) Scheikunde

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1985
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Studie of werk

Post by Wouter » 23 Aug 2012, 19:42

Zelf heb ik HLO in Utrecht gevolgd en afgestudeerd met ook leuke resultaten ( ;) ). Ik heb drie/vier maanden zitten twijfelen tussen studeren/reizen/werken en kreeg eigenlijk op het moment dat ik de beslissing had genomen om te gaan studeren een aanbod om bij mijn afstudeerstage te gaan werken als organisch chemicus. Wetende dat het, zeker in deze tijden, een moeilijk beroep is om werk in te vinden, was ik meteen om. Zeker omdat de praktijk zo veel meer kennis oplevert dan puur boeken uit mijn hoofd leren. Aan de andere kant is het jammer dat ik geen eigen onderzoek kan doen, iets wat ik heel graag zou willen doen.

Organische chemie is wat ik graag deed en doe. Wel kijk ik zo nu en dan of er ergens deeltijdstudies MSc worden gegeven, maar die heb ik tot op heden helaas nog niet kunnen vinden. Mijn intentie is om ooit nog te promoveren en om dat voor elkaar te krijgen is een MSc (nagenoeg) verplicht.
Organisch chemicus

User avatar
Reap
Argon
Posts: 681
Joined: 15 Sep 2011, 16:03
Chemistry interests: Inorganic
Location: Regio Eindhoven

Re: Studie of werk

Post by Reap » 23 Aug 2012, 21:33

Ik heb zelf eerst VMBO gedaan met stage op de UVu bij astronomie, vervolgens HAVO, en nu heb ik de eerste 2 jaar van HBO Applied science - science and life (bio traject) goed afgerond. Nu ga ik 5 maanden op stage in australië (schadelijkheids assesment van CdS nanodeeltjes en polyhedrale silsesquioxanen nanodeeljes op long, huid en baarmoedercellen.) en blijf ik daar kort voor vakantie. Daarna moet ik een aantal projecten voltooien. Wanneer dit gedaan is afstudeer stage En daarna weet ik het nog niet zeker. Dan ben ik weer ruim anderhalf jaar verder.

Waar ik dan de kost mee wil verdienen is misschien in een ziekenhuis op een diagnostiek afdeling of biomedisch research. De mogelijkheid om door te leren op een universiteit/masters wil ik ook zeker open houden, zal erg aan de situatie liggen. Sinds recent zit ik ook nog te denken om nog wat natuurkunde/astronomie/astrofysica of eventueel ook de chemie kant van mijn opleiding, dus de aanvullende vakken te doen, maar dikke kans dat ik dit als hobby houd.

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1300
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Studie of werk

Post by woelen » 23 Aug 2012, 21:52

Voor mij is chemie (en wetenschap in het algemeen) een hobby.

Ik heb Electrotechniek gestudeerd aan de Universiteit Twente en heb daarna een promotieonderzoek gedaan in de richting van de mechatronica (combinatie regeltechniek, systeemtheorie en mechanica). Na deze promotie heb ik een switch gemaakt naar de IT en daarin werk ik nog steeds, nu al weer 18 jaar. Op dit moment verdien ik de kost met software engineering, software architectuur en consultancy voor diverse klanten (grote bedrijven, overheidsinstellingen) op detacheringsbasis of projectbasis.

Chemie is voor mij een hobby en dat is het al heel lang geweest. Toen ik 18 was zat ik erg te twijfelen tussen electrotechniek en chemie als academische studie. Het is electrotechniek geworden en chemie is de hobby geworden. In een ander alternatief universum loopt vast een zekere 'woelen' rond die werkzaam is in de chemie en op hobbyniveau allerlei leuke dingen doet met electronica en computers ;)
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

User avatar
Reap
Argon
Posts: 681
Joined: 15 Sep 2011, 16:03
Chemistry interests: Inorganic
Location: Regio Eindhoven

Re: Studie of werk

Post by Reap » 25 Aug 2012, 18:02

Nou, ik peer m morgenmiddag naar australië. Als er iets is kunnen jullie natuurlijk altijd PBen. Veel chemieplezier!

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1985
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Studie of werk

Post by Wouter » 25 Aug 2012, 18:37

Veel succes en vooral plezier aan de andere kant van de wereld. ;)
Organisch chemicus

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests