Quote van de dag

Voor al het ong'looflijk slap gelul.
spidey
Kobalt
Posts: 1367
Joined: 16 Jan 2009, 23:58
Chemistry interests: Inorganic
Location: Amsterdam

Re: Quote van de dag

Post by spidey » 01 Jun 2010, 15:01

Natuurkundigen hebben wel meer van dat soort vreemde redeneringen. Ik heb er jaren over gedaan om die -- bij tijd en wijle bijna bizarre -- denktrant te kunnen volgen. De viscositeit van het vacuüum is er ook zo een. Natuurlijk is het een verkeerd gekozen naam. Zoiets ontstaat omdat men parallellen ziet tussen verwante systemen.

Ik was trouwens gister bij de supermarkt en ik zag dat ze huismerk nootjes onder de beschermende atmosfeer van een chemisch gas hadden verpakt: zwaveldioxide! (C1000 nootjes)

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1980
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Quote van de dag

Post by Wouter » 01 Jun 2010, 15:29

Noemt de C1000 dat zo?
Organisch chemicus

spidey
Kobalt
Posts: 1367
Joined: 16 Jan 2009, 23:58
Chemistry interests: Inorganic
Location: Amsterdam

Re: Quote van de dag

Post by spidey » 02 Jun 2010, 02:15

Nee, zo erg is het nou ook weer niet. Ik was alleen wel verrast dat ze het onder SO2 verpakken. Lijkt me niet lekker ruiken bij openen van het pakje. Zouden ze dit met vleeswaar soms ook doen? (Soms stinkt het ook zo als je het pakje van beleg van varkensvlees openmaakt -- nee, de houdbaarheidsdatum is nog niet bereikt.)

User avatar
woelen
Kobalt
Posts: 1300
Joined: 13 Jan 2009, 20:05
Chemistry interests: --------------
Location: Groningen
Contact:

Re: Quote van de dag

Post by woelen » 02 Jun 2010, 08:35

Ik kan me niet voorstellen dat het pure SO2 is, want dan wordt het flink kuchen als je het pakje opendoet en dan zou het denk ik ook heel zuur en zwavelig gaan smaken. Wellicht hebben ze een atmosfeer van stikstof met daarin een paar tiende van procenten SO2 om bacteriegroei te remmen. Dit is het zelfde als gebruik van kaliummetabisulfiet, al dan niet samen met een zuur als citroenzuur of ascorbinezuur om wijn te conserveren of om wijnflessen mee uit te spoelen. De vrijkomende SO2 doodt bacterien.
The art of wondering makes life worth living...
Want to wonder? http://www.oelen.net/science

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1980
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Quote van de dag

Post by Wouter » 02 Jun 2010, 10:45

Meestal is dit in de vorm van natriumsulfiet. Vooral (gedroogd) fruit wordt hiermee bewaard, om oxidatie en dus verkleuring en smaakverandering tegen te gaan.
Organisch chemicus

User avatar
Zoetepasweiden
Stikstof
Posts: 163
Joined: 11 May 2010, 19:52
Chemistry interests: Overall
Location: Groningen
Contact:

Re: Quote van de dag

Post by Zoetepasweiden » 03 Jun 2010, 07:21

Ooit van magnesiumolie gehoord?

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1980
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: Quote van de dag

Post by Wouter » 03 Jun 2010, 10:42

En dan zijn er waarschijnlijk nog mensen die het geloven ook...

Wat een enorme hoeveelheid taalfouten, overigens.
Organisch chemicus

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests