De geur van foezel

Alles over koolstofchemie, de verbindingen, naamgeving etc. Denk hierbij aan alkanen, alkenen, amines, alcoholen etc.
Post Reply
stierke
Foton
Posts: 1
Joined: 22 Jan 2019, 20:52

De geur van foezel

Post by stierke » 22 Jan 2019, 22:11

Ik ben op zoek naar wat de geur veroorzaakt van foezelolie die overblijft na een gistingsproces. ik denk aan furfural maar door zijn hoog kookpunt zou het eigenlijk niet in het destillaat mogen voorkomen. Andere lagere alcoholen dan ethylalcohol heb ik al geroken zoals propyl alcohol en butyl alcohol
Maar die echt muffe foezelgeur vind ik er niet in terug. heeft iemand een idee?

User avatar
Wouter
Krypton
Posts: 1985
Joined: 02 Aug 2008, 01:47
Chemistry interests: Organic
Location: Groesbeek, Gelderland
Contact:

Re: De geur van foezel

Post by Wouter » 24 Jan 2019, 12:34

Ik heb het nog nooit gezien (laat staan geroken), maar wikipedia claimt dat het uit verschillende hogere alcoholen komt. Mogelijk is de muffe geur die jij beschrijft de amyl alcohol, die in mijn ervaring inderdaad erg muf kan ruiken.
Organisch chemicus

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests